KONTAKTA OSS

Svensk tjej med skylt där det står 'Hör av dig' – Kontakta oss för personlig service på Bdriver.se TrafikskolaLetar du efter en pålitlig trafikskola som erbjuder flerspråkig utbildning för B-körkort?

Kontakta oss på Bdriver.se Trafikskola för att få hjälp och support.

KUNDSERVICE

Upplev den unika känslan av skräddarsydd personlig service, där varje detalj anpassas för att överträffa dina förväntningar och skapa en oförglömlig upplevelse!

Kom gåendes - Kör härifrån!

LÅNGT FRÅN TRADITIONELLA TRÅKIGA KÖRLEKTIONER!

Vanliga frågor

Jag vill börja min körkortsutbildning.

För att få börja övningsköra krävs ett giltigt körkortstillstånd som du ansöker om hos Tranportstyrelsen.
För att bli godkänd behöver du göra en hälsodeklaration och ett syntest. Hälsodeklarationen görs direkt på Transportstyrelsens hemsida, synundersökningen hos en optiker. Så snart du fått ditt körkortstillstånd kan du börja övningsköra hos oss.

Ansök  körkortstillstånd här

Vad är Introduktionsutbildningen?

Vill du övningsköra hemma med en privat handledare måste både du och din handledare ha gått en introduktionsutbildning, den så kallade Handledarutbildningen. Efter utbildningen ska din handledare ansöka om att bli godkänd på Transportstyrelsens hemsida.

Introduktions- och handledarutbildningen är giltig i fem år.

Boka handledarutbildning här

Ansök om godkännande som handledare här

Vad menas med riskettan?

För att ta körkort måste du gå två obligatoriska utbildningar. Den första heter Riskutbildning 1, även kallad Riskettan, och lär dig om riskerna med bland annat alkohol, droger och trötthet i trafiken.

Utbildningen tar cirka tre timmar och hålls hos oss på Safe. För att gå utbildningen måste du ha fyllt 16 år. Det är bra om du går utbildningen tidigt.

Boka riskettan här

Vad menas med risktvåan?

Riskutbildning del 2, även kallad Halkbanan, är den andra obligatoriska utbildningen. I den får du lära dig att hantera riskfyllda situationer, framför allt på hala underlag.

För att boka utbildningen via oss måste du vara registrerade elev på vår trafikskola och blivit bedömd att du är redo.

Utbildningen pågår i tre till fyra timmar.

Boka Risktvåan här

Hur fungerar CSN Körkortslån?

Körkortslån

Från den 1 januari 2024 är det inte möjligt att kunna ansöka om körkortslån, det har riksdagen beslutat. För dig som redan har ett körkortslån blir det ingen ändring. Här hittar du information om belopp, utbetalning och hur du betalar tillbaka ditt lån.

För dig som redan har ett körkortslån så blir det ingen ändring. Om du har ett giltigt körkortslån gäller det fram till och med den förfallodag som står på det beslut som du fått senast av CSN.

Du som har börjat betala tillbaka på ditt körkortslån ska fortsätta med det till att skulden är färdigbetald. Om du inte har börjat betala tillbaka ännu, gäller fortfarande samma regler för din återbetalning. Här hittar du information om hur du gör för att betala tillbaka körkortslånet.

Alla elever har olika förutsättningar och därför räcker pengarna olika långt. Körkortslånet kanske inte räcker till hela din körkorts­­utbildning, men det kan vara en hjälp på vägen.

Så går det till

Du börjar med att ansöka om ett körkortstillstånd från Transportstyrelsen. Du behöver komplettera det med ett syntest vilket vi på trafikskolan kan hjälpa dig med. När du har fått ditt körkortstillstånd godkänt kan du ansöka om körkortslån på Mina sidor hos CSN.se. När du har fått ansökan beviljad kan du skriva in dig hos oss på BECOME A SAFE DRIVER IN SWEDEN TRAFIKSKOLA, och du kan begära ut första utbetalningen därefter.

Kan trafikskola boka förarproven åt mig?

När du är färdigutbildad är det dags att boka teoriprov och uppkörning. 

Har du valt vår intensivutbildning eller har du haft din körkortsutbildning genom oss då bokar vi proven tidigt i utbildningen, om du väljer enstaka lektioner behöver vi vara försäkrade om att du är färdigutbildad när du genomför dina prov.

Kör du hemma med privat handledare kan du boka proven själv på Trafikverket.

Boka förarproven här

Hur mycket är provavgifter hos Trafikverket?

Kunskapsprov : 325 kr

Körprov: 800 kr 

Fotografering vid kunskapsprov: 80 kr

Tillverkning av körkort (Transportstyrelsens avgift): 280 kr

Hyra bil: 800

Ny avgift vid hyra av Trafikverkets bil

Den 1 maj höjs avgiften för hyra av Trafikverkets bil vid körprov. Den nya avgiften är 800 kr. Den som bokar prov med Trafikverkets bil före 1 maj betalar nuvarande avgift (625 kr), oavsett när provet ska göras.

Visste du att:
- Ansökan för anpassat teoriprov går att göra i vår e-tjänst.
- På vår webbplats finns en film som beskriver skillnaden mellan våra muntliga prov.
Påminn och tipsa gärna era kunder!

trafikverket.se/anpassade-teoriprov

Se priser hos Trafikverket här 

KONTAKTFORMULÄR