Vår Trafikskola

Centralt på Hisningen
i Göteborg

Hisingsgatan 28, 
417 03 Göteborg
031 375 8010
mail@bedriver.se

 

RECEPTION ÖPPETTIDER

VANLIGA FRÅGOR

Jag vill börja min körkortsutbildning.

För att få börja övningsköra krävs ett giltigt körkortstillstånd som du ansöker om hos Tranportstyrelsen.
För att bli godkänd behöver du göra en hälsodeklaration och ett syntest. Hälsodeklarationen görs direkt på Transportstyrelsens hemsida, synundersökningen hos en optiker. Så snart du fått ditt körkortstillstånd kan du börja övningsköra hos oss.

Ansök  körkortstillstånd här

Vad är Introduktionsutbildningen/Handledarutbildning ?

Vill du övningsköra hemma med en privat handledare måste både du och din handledare ha gått en introduktionsutbildning, den så kallade Handledarutbildningen. Efter utbildningen ska din handledare ansöka om att bli godkänd på Transportstyrelsens hemsida.

Introduktions- och handledarutbildningen är giltig i fem år.

Boka handledarutbildning här

Ansök om godkännande som handledare här

Vad menas med riskettan?

För att ta körkort måste du gå två obligatoriska utbildningar. Den första heter Riskutbildning 1, även kallad Riskettan, och lär dig om riskerna med bland annat alkohol, droger och trötthet i trafiken.

Utbildningen tar cirka tre timmar och hålls hos oss på Safe. För att gå utbildningen måste du ha fyllt 16 år. Det är bra om du går utbildningen tidigt.

Boka riskettan här

Vad menas med risktvåan?

Riskutbildning del 2, även kallad Halkbanan, är den andra obligatoriska utbildningen. I den får du lära dig att hantera riskfyllda situationer, framför allt på hala underlag.

För att boka utbildningen via oss måste du vara registrerade elev på vår trafikskola och blivit bedömd att du är redo.

Utbildningen pågår i tre till fyra timmar.

Boka Risktvåan här

Hur fungerar CSN Körkortslån?

Du kan få låna pengar från CSN för att kunna ta ett svenskt körkort med körkorts­­behörighet B, det vill säga för personbil och lätt lastbil.

Du kan få låna högst 15 000 kronor. Det du lånar ska du sedan betala tillbaka, och det behöver du göra även om du inte får körkort. Pengarna betalas ut tre gånger och varje utbetalning är på 5000 kronor. Du kan bara få CSN:s körkortslån en gång. Beslutet om körkortslån gäller i ett år från och med dagen för beslutet.

Alla elever har olika förutsättningar och därför räcker pengarna olika långt. Körkortslånet kanske inte räcker till hela din körkorts­­utbildning, men det kan vara en hjälp på vägen.

Så går det till

Du börjar med att ansöka om ett körkortstillstånd från Transportstyrelsen. Du behöver komplettera det med ett syntest vilket vi på trafikskolan kan hjälpa dig med. När du har fått ditt körkortstillstånd godkänt kan du ansöka om körkortslån på Mina sidor hos CSN.se. När du har fått ansökan beviljad kan du skriva in dig hos oss på Helens, och du kan begära ut första utbetalningen därefter.

Kan trafikskola boka förarproven åt mig?

När du är färdigutbildad är det dags att boka teoriprov och uppkörning. 

Har du valt vår intensivutbildning eller har du haft din körkortsutbildning genom oss då bokar vi proven tidigt i utbildningen, om du väljer enstaka lektioner behöver vi vara försäkrade om att du är färdigutbildad när du genomför dina prov.

Kör du hemma med privat handledare kan du boka proven själv på Trafikverket.

Boka förarproven här

Hur mycket är provavgifter hos Trafikverket?

Kunskapsprov : 325 kr

Körprov: 800 kr 

Fotografering vid kunskapsprov: 80 kr

Körprov: 800 kr

Tillverkning av körkort (Transportstyrelsens avgift): 280 kr

Hyra bil: 500 

Se priser hos Trafikverket här 

KONTAKTA OSS