RISKUTBILDNING DEL 1​

Riskutbildning del 1 eller “riskettan” är den första av två obligatoriska riskutbildningar där du som körkortselev får kunskap om, och chansen att diskutera, olika slags riskbeteenden i trafiken
Riskutbildning del 1 i Göteborg. Bästa pris för trygghet.

BOKA RISKETTAN

Ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken.
BOK NU
Nollvisionen är vårt mål – att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken

Nollvisionen

Ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken.
Läs mer

229 Omkomna år 2023

52 OMKOMNA
KVINNA
177 OMKOMNA
MAN
ANTAL DÖDA ÅR 1997
0
ANTAL DÖDA ÅR 2010
0
ANTAL DÖDA ÅR 2020
0

Riskettan för trygghet

Riskutbildning del 1 eller “riskettan” är den första av två obligatoriska riskutbildningar där du som körkortselev får kunskap om, och chansen att diskutera, olika slags riskbeteenden i trafiken. Bland annat går vi i igenom:

  • Hur olika slags distraktionsfaktorer påverkar dig som förare. Såsom medpassagerare, mobiltelefoner, stress och trötthet.
  • Reglerna för rattfylleri, droger och trötthet i trafiken.
  • Hur attityder och beteenden påverkar dig som bilförare.
  • Statistik och olycksbenägenhet hos demografiska grupper, såsom kvinnor/män, yngre/äldre.

Vanliga frågor och svar

VARFÖR BEHÖVER JAG RISKETTAN?

Dels behöver du givetvis gå riskettan för att det numera krävs för att få ta körkort. Det innebär att du behöver ha koll på vilka regler som gäller i trafiken för exempelvis alkohol och droger. Men den viktigaste anledningen är att höja din och andras säkerhet i trafiken. En kunskap som kan vara en fråga om liv eller död. Riskettan tar upp de beteenden i trafiken som står för största andelen av olyckor, många med dödlig utgång. Poängen med Riskettan är att skapa en medvetenhet runt detta slags beteenden, och påtala att vi tillsammans har ett stort ansvar för både vårt eget och andras liv när vi sätter oss bakom ratten.

KAN JAG GÖRA RISKETTAN UTAN KÖRKORTSTILLSTÅND?

Ja, du kan göra riskettan utan att du har godkänt körkortstillstånd från Transportstyrelsen.
Eftersom du behöver körkortstillstånd för att få börja övningsköra är det vanligast att man har körkortstillstånd när man gör riskettan, men det är inget krav.

HUR LÄNGE ÄR RISKUTBILDNING DEL 1 GILTIG?

Riskettan gäller till den dag du tar ditt körkort eller i högst fem år

Om ditt körkort återkallas, under prövotiden till exempel, måste du göra om både riskettan och risktvåan. Detta gäller även om det var mindre än fem år sedan du gjorde riskettan.

Tänk på att utbildningen för personbil inte gäller för motorcykel.

Om du är osäker på om riskettan fortfarande är giltig för dig kan du kontakta Transportstyrelsen kundtjänst för körkortsfrågor:

Logga in på: minasidor.transportstyrelsen.se 

Besök: transportstyrelsen.se/korkort

Ring: 0771-81 81 81  

KAN MAN GÖRA RISKETTAN ONLINE?

Nej, du måste gå på kursen fysiskt hos en  godkänd  utbildare av Transportstyrelsen. 

KAN JAG GÖRA RISKETTAN PÅ MITT SPRÅK?

Ja, Genom att kombinera många års erfarenheter från traditionella körskolor, med god pedagogik och innovativ teknik, kan våra licensierade flerspråkiga trafiklärare erbjuda en riskutbildning på andra språk än svenska till ett bättre pris.

JUST NU vi erbjuder våra riskutbildningar på följande språk: 

Vi erbjuder riskutbildning del 1 på flera språk i Göteborg Vi erbjuder riskutbildning del 1 på engelska i Göteborg Vi erbjuder riskutbildning del 1 på persiska i Göteborg

 

HUR MYCKET KOSTAR RISKUTBILDNING DEL 1?

Vad utbildningen kostar beror på vem som är utbildningsanordnare dvs. olika hos trafikskolor och mellan 500 till 900 kronor.

Utbildning och kunskap ger oss som individer möjlighet att förverkliga våra drömmar och är samtidigt en förutsättning för att Sverige ska vara ett konkurrenskraftigt land. Investeringar i utbildning och forskning lägger grunden för jobb och välfärd.

Därför tycker vi på Bdriver.se Trafikskola att utbildning ska inte vara dyrt och alla ska ha råd att välja flera utbildningar och fortbildningar.

Klicka här för att  se aktuelltpris på riskutbildning del 1 

HUR LÅNG TID TAR RISKUTBILDNING DEL 1?

Riskettan tar ungefär 3 timmar i anspråk plus tid för raster.

VAD KRÄVS ATT FÅ GODKÄND PÅ RISKETTAN?

Två grundläggande saker är viktiga för att få godkänt på Riskettan. För för första att du kan styrka din identitet med en giltig identitetshandling. Men också att du deltar aktivt under riskutbildningen med dina reflektioner. Vi vill också att du tar delger dina åsikter i de olika värderingsövningar vi går igenom under utbildningen.

VAD HÄNDER NÄR JAG ÄR KLAR MED RISKETTAN?

Förutsatt att du uppfyller alla krav så meddelar vi Transportstyrelsen att du är godkänd. Du behöver alltså inte själv meddela någon myndighet, det sköter vi åt dig.

Om du är osäker på om riskettan fortfarande är giltig för dig kan du kontakta Transportstyrelsen kundtjänst för körkortsfrågor:

Logga in på: minasidor.transportstyrelsen.se 

Besök: transportstyrelsen.se/korkort

Ring: 0771-81 81 81  

AVBOKNING ELLER OMBOKNING

Vi erbjuder inga ångerrätt vid köp av utbildning och körlektioner, men du kan avboka riskutbildning och du har 12 månader på dig för ombokning för riskutbildningar för dig själv eller någon annan.

Avbokning ska ske via  mina sidor  och du behöver logga in på vår webbplats eller ringa till oss på 0313758010 under vår öppettider.

Avbokning måste ske senast exakt 24 timmar vardagar  och 72 timmar helgdagar och röda dagar i svensk kalender innan kursstart.

Vid sen avbokning eller ej ankomst debiteras hela kursavgiften.

Ombokning körlektioner  Ditt saldo på ditt körpaket fylls på med en rabattkod vid avbokning och du kan boka en ny tid eller ring till oss på 0313758010 under vår öppettider då hjälper vi dig med ombokning.

Vi värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter med största säkerhet. Läs mer här [Din integritet på största allvar].

VAD HÄNDER OM JAG KOMMER SENT ELLER MISSAR MIN TID?

Du måste vara med under hela utbildningstiden för att bli godkänd. Om du kommer sent eller missar din tid, utan att ha avbokat den, är kursavgiften förbrukad och du måste betala på nytt när du bokar en ny tid.

Checklista

Kom i god tid.

Du måste vara med under hela utbildningstiden för att bli godkänd. Om du kommer sent, du missar inledning och viktiga information och kan inte få godkännande på utbildningen och i det här fallet är kursavgiften förbrukad och du måste betala på nytt när du bokar en ny tid.

Ha med dig giltig legitimation.

Vid utbildningstillfället är det viktigt att du kommer ihåg att ta med giltig svensk legitimation.

Tolk vid behov.

Ta med egen tolk, om du är osäker på språket. Meddela oss när du bokar att du tar med egen tolk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *